General

Sense senyal de TV3 al País Valencià… però amb moltes ganes de somriure pel futur!!

Ja he vomitat prou. Ja m’he queixat prou. Els rebesnéts dels que van entrar per Almansa o dels valencians renegats que van obrir-los les portes de la terra, fills i néts dels actors principals del franquisme, i encara franquistes aficionats, han tancat una porta més a la llibertat i a la vida plena del català a la seva terra: ma casa, el País Valencià. Ja en tinc prou d’insults en xarxa i de gestos indignats…. d’això, amics, ells se’n riuen. Només vull dir una cosa en forma de carta oberta al president de la Generalitat Valenciana:

Molt Honorable Senyor Francisco Camps:

Avui riu, potser, senyor president. Riga, perquè la gràcia que ens fa a nosaltres no és la seua. TV3 era i és una eina per a cobrir el nostre dret, el de viure plenament i democràticament en la llengua que els nostres pares ens han transmés. Vosté apaga una eina amb l’esperança que l’absència de l’eina apague la llengua i, sobretot, amb l’esperança que la política irracional, d’estómac i populista, del seu govern faça que el poble valencià continue hipnotitzat per la por, per l’odi, per la inactivitat i el torne a votar per tornar a gestionar la mediocritat: ser espanyols de segona i lloar el latrocini i l’expoli a què Espanya ens sotmet. Vosté aspira només a fer fum perquè els valencians i les valencianes no obrin els ulls i vegen que Espanya, com presumptament vosté també, s’enriqueix amb el que ens roba a nosaltres. Però ni apaga la llengua, ni ens enganya més. A nosaltres, no… justament als que véiem la TV3 fins a ahir.

Ens tornarem a aixecar, com sempre. No ha guanyat res, perquè no té la raó. Vosté actua en negatiu i nosaltres, els que ens movem a casa nostra sentint-nos de casa nostra, sempre actuem en positiu. Com que no té imaginació només aplica la raó de la força… nosaltres tenim la força de la raó i no és cap frase feta. Tornarem a veure la TV3, com siga, i farem que es puga veure amb totes les de la llei. Acabaran els seus dies d’impunitat i farem que el ciutadà torne a sentir que ha de sentir-se digne i la manera idònia ha de ser deixar de votar gent que es comporta indignament. La legalitat vigent que diu que respecta amb la decisió de retallar el dret dels individus a mirar la tele que més li agrada se la salta quan li convé (per exemple, ha desoït les sentències que l’obliguen a convalidar els títols de català de Catalunya i de les Illes Balears) i l’empra amb prepotència. L’única legalitat que ja no es pot reconèixer és la seua, “digne” representant del poble valencià. Se sent fort i és feble. Se sent guanyador i ja està derrotat en un món 2.0. Diu que se sent valencià i no és res més que un lacai del seu amo: Espanya.

Ens tornarem a aixecar i farem de la nostra terra un país pròsper, culte, despert, crític, intel·ligent, encuriosit, obert, solidari, amable, democràtic i orgullós de ser el que ha estat des del seu naixement: català de llengua i de cultura.

Ens tornem a aixecar, ara mateix. Ja tenim el fil tallat i l’agulla a punt per ser enfilada.

Desitge que esclate de felicitat, que riga tot el que puga amb els seus, que truque al seu superior jeràrquic del PP a Madrid i li diga que ja ha fet la feina que tocava, que València ja és més espanyola que ho era ahir… aprofite el moment perquè nosaltres ja anem cosint el futur que se’ns presenta meravellós ja que nosaltres podrem riure els últims. I ja sap què diu el refrany.

Pose’s el seu millor tratge, el que més s’estime de tots els que ha “comprat” amb els diners de la farmàcia de la seua dona i vaja a la millor sala de festa amb els seu govern a celebrar-ho. Nosaltres ens quedem ací, cosint el futur … mentre mirem La Riera a TV3 a la carta, ja sap, a internet. O potser no ho sap?

Josep Calatayud

Anuncis
Estàndard

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s