General

Problemes i solucions…

Ma mare –i la mare de la meua mare també– feien servir una expressió que sempre m’ha semblat que sota una aparent esperança, guarda, en essència, uns valors col·lectius d’una societat estabulada i absent de crítica, conformista amb el mal menor, “apessebrada”. L’expressió venia a confortar una desgràcia que havia succeït per la via de la inactivitat, de la confiança en un destí predeterminat i apàtic. Un placebo lingüístic que, com molts refranys, amagava una dosi de moral gairebé sempre castradora per a la inciativa individual i que tracta d’apaivagar la ira legítima, la ràbia conscient, la força de les mil i una raons per cridar al món que estàs fart de les injustícies. Ma mare, a qui estime amb bogeria, és una conseqüència d’aquesta por a la rebelió justa. I crec que ja està bé… crec que quan una putada t’inunda el pit i el cor cal esclafir i  cagar-te en tots els santets i no deixar en mans de ningú el que és responabilitat teua: superar-ho sense esperar a ningú. Sí, amics i amigues, quan algú diu: “Quan el Nostre Sinyor tanca una porta sempre obre una finestra!”, no ens està dient que tot anirà bé, sinó que hem d’acceptar i esperar que se’ns òbriga una “finestra”, encara que siga un “finestró”.

Una desgràcia, una putada de la vida, és la porta que se’t tanca, però per superar-la no cal esperar que la finestra aparega, cal veure l’oportunitat que apareix en forma de porta. Porta, no finestra. Ja no ens alimenten molles, perquè el que hem de demanar és el pa sencer. O siga, la porta, vaja! No delegueu en ningú la solució als vostres problemes i lluiteu sense esperar que algú decidesca obrir-vos una finestra.

I sé que el que us dic és, en definitiva, un conjunt de moralina i de valors com la que critique. Però és la meua i, si més no, no té cap esperit conformista.

Anuncis
Estàndard

2 thoughts on “Problemes i solucions…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s